• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse journalisten in hongerstaking

navaDonderdag 15 december 2011 - Vier Hongaarse tv-journalisten houden momenteel een hongerstaking als protest tegen de invloed die de Hongaarse staat heeft op de media. Zaterdag begon Balázs Nagy Navarro, oprichter van een mediavakbond, met de hongerstaking. De directe aanleiding daarvoor was het wegretoucheren van rechter Zoltán Lomnici in een reportage op Duna TV.

Begin deze week schreef Runa Hellinga in Een protesterende Fidesz-politikus hierover: „Het was een oplettende lezer die de webkrant Index.hu attent maakte op de merkwaardige vlek links van László Tőkes, de Hongaars-Roemeense bisschop die in 1989 internationale faam kreeg vanwege zijn rol in de opstand tegen de toenmalige Roemeense dictator Ceausescu. De vlek is geen camerafoutje. Daarachter verbergt zich, alsof het om een veroordeelde misdadiger gaat, de voormalige voorzitter van het Hongaarse Opperste Gerechtshof, Zoltán Lomnici, een man die kritisch is over de huidige regering".

Wat eerst nog werd afgedaan als een foutje van de tv-makers, waarvoor ze slechts een waarschuwing kregen, wordt het nu aangegrepen voor een protest dat er al veel langer aan zat te komen, aldus Navarro. Want dit foutje is de laatste druppel die de emmer doet overlopen. Bekijk zijn verhaal, Engelstalig, op youtube.


http://www.youtube.com/watch?v=lwsXNYkfO6s&feature=player_embedded>>>> Op Index.hu, verklaring over de hongerstaking door Balázs Nagy Navarro , Hongaarstalig

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije