Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Procedure tegen Hongarije over Telecom Tax

Dinsdag 15 maart 2011 - De Europese Commissie is een inbreukprocedure (niet-nakomingsprocedure) gestart tegen Hongarije vanwege de speciale belasting die daar geheven wordt op telecombedrijven.

De belasting die tot 6,5% kan oplopen is, naast banken en retailbedrijven, door de Hongaarse regering ook opgelegd aan de telecombedrijven. Over het jaar 2010 is deze belasting al geincasseerd. Volgens de EC zou de belasting niet rechtmatig zijn omdat die voor algemene kostendekking van de staat gebruikt zou worden en niet alleen, zoals wel mag, voor het dekken van de kosten die horen bij administratieve en algemene kosten die de staat maakt voor de telecom.

De Hongaarse regering krijgt twee maanden om te reageren. Als de EC niet tevreden is met de antwoorden, dan kan een officieel verzoek worden ingediend om de belastingwet aan te passen. Volgens woordvoerder van de premier, Péter Szijjártó, stemt de belasting wel degelijk overeen met de regels van de EU. Overigens lopen er bij het Europese Hof al rechtszaken tegen Frankrijk en Spanje die in 2009 vergelijkbare belastingen op de telecom hebben ingevoerd.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije