Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Massale demonstratie EU-vakbonden Boedapest

demoeuZondag 10 april 2011 - Aan de grote Europese vakbondsdemonstratie in Boedapest op zaterdag, met 45 vakbonden uit 22 landen, namen volgens tellingen van de politie rond de 40.000 betogers deel. Deze demonstratie, waarvoor al maanden geleden alle Europeanen werden opgeroepen om mee te doen, werd georganiseerd door het ETUC en andere Europese en Hongaarse vakbonden.

De duizenden betogers trokken vanaf het Heldenplein via de Andrássy út naar het Oktogon waar de eindmanifestatie plaatsvond. De demonstratie werd tegelijkertijd gehouden met de Europese informele bijeenkomst van de Mininsters van Economische Zaken en Financiёn in het Hongaarse Gödöllő, waar de Europese ministers vaker bij elkaar komen vanwege het Hongaarse voorzitterschap van de EU.

Onder meer stond de financiёle situatie van Europa, en van Griekenland en Portugal in het bijzonder, op de agenda. Volgens John Monks van het ETUC onderhandelden de in Gödöllő aanwezige ministers over een versterking van het gezamenlijk economisch beleid, maar de vakbonden willen dat het niet alleen daarover gaat. Met de demonstratie vroegen de vakbonden meer aandacht voor een beter sociaal beleid in Europa.

Op Vlaamse en Hongaarse TV:

>>>> Video: Redactie.be

>>>> Video: MTV Videotár.hu

>>>> Video: TV2.hu

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije