• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Muggen rond Balaton, nog meer bestrijding nodig

mugDinsdag 20 juli 2010 - Het is nog heel even afzien, maar volgens deskundigen zal het aantal muggen rond het Balaton eind juli toch echt gaan afnemen. Hoewel door het droge zomerweer er minder muggen bijkomen, zal opnieuw gespoten moeten worden met chemische middelen om het aantal binnen de perken te houden. Maar dat kan niet overal met chemische middelen omdat het in de beschermde natuurgebieden niet is toegestaan. Daar moet met andere minder effectieve middelen worden gewerkt waardoor het aantal muggen er nauwelijks afneemt.

Het budget van de gemeenten voor de bestrijding van de muggen is eigenlijk uitgeput, maar de toeristische organisaties kunnen het zich niet veroorloven om de broodnodige bestrijding uit te stellen. De Balatoni Szövetsgég (BSZ) heeft naar alle gemeenten rond het Balaton een schrijven gestuurd om bij elkaar te komen en te bespreken hoe er gezamenlijk geїnvesteerd kan worden om de bestrijding door te laten gaan. Er zou nog twee keer een grote bestrijdingsactie plaats moeten vinden tot het einde van het vakantieseizoen.

Niet alleen rond het Balaton zijn grote hoeveelheden muggen, sommige gebieden in Hongarije zijn berucht om hun muggeninvasies. Maar dit jaar zijn door de vele regen en overstromingen in mei en juni in het hele land stilstaande poelen en plassen ontstaan waardoor er nog meer muggen zijn dan normaal.

>>>> Bron:  MTI

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije