Debreceni Borkarnevál & Virágkarnevál

viragkarnevalVrijdag 30 juli 2010 - Heel Hongarije staat deze zomer bol van de Festivals-Fesztiváls. Zo ook in Debrecen, maar daar noemen ze, en niemand weet waarom, een Fesztivál liever Karnevál! Aan de oevers van het idylische Békás-meertje in Debrecen is volgend weekend het 'Debreceni Borkarnevál - Wijnfestival' te bezoeken. Vanaf vrijdag 6 augustus tot en met zondag 8 augustus zijn er vanaf de middag niet alleen concerten, theater- en dansvoorstellingen bij te wonen, maar draait het vooral om het wijnfestival met vele bekende wijnmakers zoals Frittmann, Gere Tamás, Degenfeld en Jásdi pince en ook een aantal nog niet zo bekende wijnmakers.

viragkarneval2Een ruime week later begint het inmiddels beroemde 'Virágkarnevál - Bloemenfestival'. Een traditie die teruggaat tot het jaar 1900 toen een fietswedstrijd door de stad op met bloemen versierde fietsen werd gehouden. Later groeide het Virágkarnevál uit tot een feest van drie dagen met muziek, dans en natuurlijk met het bloemencorso met grote praalwagens. Het bloemencorso vindt op vrijdag 20 augustus plaats, dat is ook de nationale feestdag van Hongarije. Het begint vroeg in de morgen, dus vroeg opstaan is nodig. Vanaf 07.20 uur zullen vanaf de Szent Anna utca de wagens gaan rijden, samen met een Old Timer optocht. Om 08.00 uur wordt de parade in de straten van Debrecen verwacht om daarna in het Nagyerdei Stadion aan te komen. Daar gaat het feestprogamma van start, net als andere programma's in de binnenstad met in de avond bal en vuurwerk.

Debreceni Borfesztivál
6 t/m 8 augustus 2010
Békás-tó, Debrecen
Debreceni Virágkarnevál
16 t/m 21 augustus 2010
Bloemencorso en optochten op vrijdag 20 augustus
Op zondag 21 augustus is er enkel het concert van Bobby McFerrin
Meer programma Virágkarnevál
>>>> TdS

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije