Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Is A38 Hajó echt de Beste Bar ter Wereld?

a38hajoWoensdag 22 februari 2012 - De Beste Bar ter Wereld is, volgens de wedstrijd die in november vorig jaar werd uitgeschreven door Lonely Planet, met stip de A38 Hajó in Boedapest! De A38 Boot kreeg 13.300 stemmen, de Nederlandse bar De Witte Aap in Rotterdam werd tweede met 9718 stemmen.

Een paar dagen voor de sluiting van de verkiezing leek het erop dat De Witte Aap zou gaan winnen, maar door onder meer acties van fans van de A38 via internet kwamen er op de laatste dag nog duizenden nog stemmen binnen. Behalve de A38 is er nog een tent in Boedapest die in de prijzen viel. De beroemde Szimpla Kert staat op de derde plaats.

In de top tien van Lonely Planet staat trouwens het bruine café Hoppe in Amsterdam op de achtste plaats, met veel minder stemmen dan de eerste drie. Bij de eerste drie gaat het om duizenden stemmen voor, vanaf plaats vier zijn het slechts cijfers met twee nullen. Dat grote verschil geeft tegelijk ook de 'waarde' aan van deze verkiezing. De A38 Boot is niet enkel een bar, maar vooral een grote club met een concertzaal en bar onder in het schip, een restaurant boven en nog een buitenbar op het dek. Kleine bruine kroegen daarmee vergelijken is als appels en peren met elkaar laten wedijveren. Hopelijk komt er volgend jaar een wedstrijd waarin de clubs apart van café's worden beoordeeld. Nu lijkt het meer op een doelbewuste reclamecampagne om komende zomer nog meer jonge toeristen naar Boedapest te trekken. In de periode van het Sziget Festival, Balaton Sound en Volt functioneren zowel de A38 als de Szimpla Kert namelijk als vrolijke opvangcentra voor de door de stad dolende festivalgangers.

>>>> TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije