Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwbouw Füleky Pincészet wint ArchDaily Award

fulktrvDonderdag 5 april 2012 - Vorig jaar wonnen twee Hongaarse architecten met hun ontwerp voor de nieuwe bedrijfsruimte van het wijnhuis Laposa in Badacsony deze prestigeuze prijs, en ook dit jaar won een Hongaars architectenduo de ArchDaily Building of the Year Award. Ook weer in de categorie Industriёle Architectuur en wederom met nieuwbouw voor een wijnhuis: de Füleky pinceszet in Bodrogkeresztúr, regio Tokaj.

fkuriaDe architechten Zsolt Félix en Tamás Fialovszky van architectenbureau Építész Stúdió ontwierpen het nieuwe pand op basis van het al bestaande grondplan en maakten daarbij gebruik van oude delen van het pand zoals de muren van grote keien. Het geheel past door de soberheid goed in de omgeving, maar heeft tegelijk een heldere moderne uitstraling. Op het ernaast gelegen perceel staat een oude Kúria, die wordt momenteel gerestaureerd. Daarin komen onder meer het woongedeelte en gastenkamers.

fulkatrvHet wijnhuis Füleky bestaat sinds 1998 en richt zich vooral op het maken van Tokaji Aszú. Sinds een paar jaar maken ze ook droge witte furmint wijnen. Behalve in Bodrogkeresztúr hebben ze verschillende wijngaarden in Mád, Tokaj, Tarcal en Olaszliszka.

In bijgaand artikel op ArchDaily meer over het prijswinnende ontwerp. Er zitten wel twee fouten in. Het bedrijf is niet gevestigd in het centrum van Tokaj, maar in Bodrogkeresztúr. En de in het artikel geplaatste google map toont een niet juiste locatie aan de rand van Tokaj.

>>>> Meer over het ontwerp, Engelstalig met foto's: ArchDaily

>>>> Meer over nieuwbouw Füleky, Hongaarstalig met foto's: Füleky Pincészet

>>>> Meer over de wijnregio Tokaj, Nederlandstalig op: Wijn uit Hongarije


>>>> Bron:  ArchDaily/diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije