Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Het gaat goed met Hongaars toerisme

szDinsdag 25 september 2012 - Volgens de staatssecretaris van Economische Regulering, Kristóf Szatmáry, is dankzij de verschillende maatregelen die het Ministerie van Economische Zaken nam om het toerisme naar Hongarije te stimuleren een enorme groei in het aantal overnachtingen bereikt. Op een persconferentie, samen met Magyar Turizmus Zrt. en de overkoepelende Hotel- en Restaurant Organisatie, zei hij dat vanaf januari tot juli 2012 er in Hongarije bijna 12 miljoen betaalde overnachtingen waren.

Verschillende initiatieven, zoals de SZÉP kaart (Széchenyi Pihenőkártya) voor het binnenlands toerisme en een nieuw keurmerk voor de kwaliteit van hotels, zouden in de ruim twee jaar onder de Fidesz regering, zo werd door Szatmáry benadrukt, het toerisme een flinke stimulans hebben gegeven. De toeristensector is belangrijk voor de Hongaarse economie omdat die veel banen oplevert, in die sector is er ook maar weinig werkloosheid.

Jezelf een schouderklopje geven voor een behaald resultaat mag, door die SZÉP kaart in te voeren kunnen nu veel Hongaren goedkoper vakantie vieren of een weekendje weg. Maar in de berichtgeving op de website van de Hongaarse regering wordt verder niet gesproken over het feit dat Hongarije in de afgelopen twee jaar voor wat betreft het buitenlands toerisme een van de goedkoopste vakantielanden van Europa is geworden. Hotels bieden kamers aan tegen spotprijzen en veel restaurants hebben in de laatste twee jaar de prijzen, vooral die van lunches, verlaagd om klanten te trekken. En voor buitenlandse toeristen is de gunstige wisselkoers van de forint natuurlijk zeer bepalend in hun keuze om naar Hongarije te komen.

   
>>>> Redactie HV  
>>>> Bron: diverse media  

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije