Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Veel Nederlanders in Hongarije in maand augustus

Dinsdag 9 oktober 2012 - In een bericht van persbureau MTI over het in de maand augustus door buitenlandse toeristen in Hongarije aantal doorgebrachte nachten, wordt ook het aantal Nederlanders genoemd. Het Centraal Bureau voor de statistiek (KSH) heeft berekend dat in die maand 99.524 nachten door Nederlanders werden doorgebracht.

Dat zijn minder nachten dan die van de Duitsers, Polen en Italianen, maar volgens het KSH staat Nederland wel op de vierde plaats. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar steeg het aantal Nederlandse overnachtingen met 15,9%. Een deel van het grote aantal Nederlanders zal waarschijnlijk vanwege het Sziget Festival naar Hongarije gekomen zijn.

De Duitsers staan aan kop, zij hebben in de maand augustus 347.282 nachten in Hongarije doorgebracht.  Het totaal aantal nachten van buitenlandse toeristen in hotels, pensions en op campings steeg met 4.5% ten opzichte van vorig jaar augustus. De omzet van alle commerciële overnachtingsplaatsen samen steeg met 11.7% ten opzichte van dezelfde maand in 2011.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije