Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuw TV-programma zoekt slachtoffers 'bar-scam'

Maandag 3 december 2012 - 'Bedrog in het Buitenland' is een nieuw televisieprogramma dat vanaf april 2013 te zien is op de Nederlandse televisie. Het programma legt, met verborgen camera, op toeristische plaatsen overal ter wereld de zogeheten 'toeristenscams' bloot. Hiermee wil het programma argeloze vakantiegangers wijzen op de gevaren die tijdens hun verblijf in het buitenland op de loer liggen. Want hoe mooi steden en badplaatsen ook kunnen zijn, niet zelden hebben ze ook een schaduwkant.

Ook in Boedapest worden nog steeds veel toeristen het slachtoffer van de 'bar-scam'. Nietsvermoedend worden zij een horecazaak ingelokt en krijgen daar uiteindelijk een torenhoge rekening gepresenteerd. Ze mogen de zaak pas weer verlaten als ze een groot geldbedrag hebben betaald.

De redactie van het programma 'Bedrog in het Buitenland' dat op SBS6 uitgezonden zal worden, wil graag in contact komen met Nederlanders die in Boedapest het slachtoffer werden van een 'bar scam'. Heeft u dat daar ook een keer meegemaakt en bent u toen voor een aanzienlijk bedrag opgelicht? Mail dan svp naar Lisette Hoelscher via:

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije