Festival Hongaarse Zigeunermuziek, 20 september in Rolde

Lajos-Sarkozi-klWoensdag 3 september 2014 - Samen met de eind vorig jaar opgerichte Stichting Magyar Nóta, die is opgezet om Hongaarse zigeunermuziek te promoten in Nederland en om Hongaarse en Nederlandse muzikanten met elkaar te verbinden, presenteert Boerderij Kamps in Rolde haar eerste muziekfestival op 20 september. De grondige verbouwing van Boerderij Kamps is afgerond en met meerdere zalen voor concerten en workshops is daar nu een echt trefcentrum voor zigeunermuziek in Nederland ontstaan.

sarkozy-srVoor dit festival komt de ster-violist van dit moment Lájos Sárközi jr met zijn orkest uit Boedapest over. Hij speelt met een orkest van vier man. Zijn vader en zijn jongere broer maken deel uit van het orkest. Daarnaast speelt het Hongaarse orkest van Tomy Váradi. Van de Nederlandse orkesten zijn Zigeunerorkest Servus, Frysk Csardas én de Utrechtse Studenten Zigeunerkapel Tzigane, het oudste studentenorkest in Nederland dat zigeunermuziek speelt, van de partij. Daarmee geeft dit festival een muzikaal beeld van de zigeunermuziek zoals die in Nederland leeft en gespeeld wordt met als neusje van de zalm de muzikale sterren uit Boedapest.

Het festival is gratis te bezoeken op zaterdag 20 september van 12.00 tot 17.00 uur. De feestelijke aftrap wordt gegeven door burgemeester Eric van Oosterhout. Meer informatie leest u op: Boerderij Kamps Hongaars Zigeunermuziek Festival

Bekijk op de website van Boerderijkamps ook de concertagenda. In de komende maanden staan er veel mooie concerten op het programma, overigens niet alleen met Hongaarse zigeunermuziek, maar ook met andere stijlen binnen de volksmuziek. 

>>>> website Stichting Magyar Nóta

  FestivalHmuziekFacebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije