Agnes Visser: 'Betoverd door Hongaarse liederen'

AVbuvolet-klDinsdag 4 november 2014 - Zij kreeg de liefde voor het Hongaarse lied (magyar nóta) al van huis uit mee en hoewel zij nu bijna twintig jaar in Nederland woont, heeft ze die liefde niet alleen behouden, maar zelfs ook nog verder verdiept. De in het Hongaarse Komárom geboren zangeres Ágnes Visser bracht onlangs haar CD onder de titel 'Betoverd door Hongaarse liederen' uit.

AVorkest-aÁgnes studeerde Hongaars en Engels in Hongarije en daarna ook in Nederland en werkt als beëdigd tolk, vertaler en docente. Ze nam zanglessen bij de Hongaarse Krisztina Szeredy en László Tarnai Kiss en bij de Nederlandse Karin Jönsthövel. De Hongaarse liederen hebben vooral in de laatste drie jaar een bijzondere plaats gekregen in het leven van Ágnes. Ze stond in die periode met regelmaat op het podium, deed mee aan wedstrijden in het genre van de' magyar nóta', won daarmee de Gouden Krans 2013 en stond dit jaar ook in de finale van het Hongaarse televisieprogramma Nótasztár, een talentenjacht voor zangers en zangeressen van de magyar nóta. Haar muzikale belevenissen leidden tot de recent uitgekomen CD waarop 37 liederen te horen zijn die uitleenlopen van langzame ballades tot aan de snelle csárdás. Maar Ágnes doet dat natuurlijk niet alleen, het zevenkoppige zigeunerensemble onder leiding van primás József Kovács jr. begeleidt haar met de bezielde klanken van violen en sprankelende solo's van de beroemde klarinettist Csaba Lukács.

Deze CD biedt alle liefhebbers van de magyar nóta en voor iedereen die zich mee wil laten voeren door de meeslepende melodieën, de prettige heldere stem van Ágnes en het swingende orkest zeer veel luisterplezier. 'A magyar nóta bűvöletében - Betoverd door Hongaarse liederen' kwam uit in Hongarije en is daar ook verkrijgbaar in de winkels van Lira, Focus en Madách. In Nederland komt hij later op de markt, maar hij is ook al te bestellen via: of telefonisch via: 06 25083301.

>>>> Op youtube: A magyar nóta bűvöletében
 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije