Pianoconcert Valentina Tóth, 8 november in Ede

vt-klWoendag 29 oktober 2014 - In april vorig jaar kwam haar allereerste cd uit onder de titel 'Hungarian Horizons' uit en daarmee won ze dit jaar de Franse muziekprijs Diapason d'Or, maar pianiste Valentina Tóth won al meer prijzen in haar nog jonge leven zoals bijvoorbeeld op het Prinses Christina Concours en het Internationaal Muziekconcours in Stockholm. 

De in het Friese Oudkerk geboren Valentina treedt dan ook steeds vaker in het buitenland op, zowel als soliste als samen met andere musici. Een avondvullend soloconcert geeft ze op zaterdag 8 november in de serie Wereldpianisten in de Edesche Concertzaal te Ede. Naast stukken van Zoltán Kodály en Béla Bartók - Valentina groeide op met hun muziek en ze speelt dat ook op haar cd - zal zij ook werken uitvoeren van Haydn, Schumann en Beethoven.

Uit een interview op de website van de Edesche Concertzaal, september 2014: "Ik ben er achter gekomen dat de muziek van de Hongaarse componisten Béla Bartók en Zoltán Kodály bij me past. Hun stukken zijn gebaseerd op Hongaarse volksliedjes die ik vroeger veel hoorde." De muziek knipoogt naar de roots van Hongaars-Nederlandse Valentina. Met een Hongaarse vader groeide ze op met deze melodieën en sloot ze in haar hart. Lees meer in: Nooit tevreden maar toch intens gelukkig

Concert Valentina Tóth

>>>> Datum-Tijd:  Zaterdag 8 november 2014 - 20.00 uur
>>>> Locatie:  Edesche Concertzaal, Amsterdamseweg 9, 6711 BE Ede 
>>>> Kaartjes:  TicketJames.com
   


Op youtube: Tóth in 2009 op het Prinses Christina Concours


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije