• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Gratis komkommers, niemand wil ze

borkaDinsdag 7 juni 2011 - Ook Hongarije heeft te leiden onder de komkommerkoorts in Europa. Nu Rusland, een groot afnemer van Hongaarse groente en fruit, de poorten heeft gesloten voor Europese tuinbouwproducten, leidt de tuinbouwsector en de groentehandel grote verliezen.

Hongarije exporteert rond de 100.000 tot 150.000 ton aan groente en fruit naar Rusland, dat is 10 tot 15% van het totaal. De export naar Rusland was vorig jaar juist nog met 26% gegroeid. Ook landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk hebben de import van Hongaarse verse komkommers en augurken voor de inmaak inmiddels stopgezet. Door het mooie weer is de oogst zeer groot.

Minister van Plattelandsontwikkeling, Sándor Fazekas, zal aan de Europese Unie compensatie vragen voor de schade die de tuinbouwsector oploopt, andere landen zoals Nederland en Spanje hebben al eerder compensatie toegezegd gekregen.

Ondanks dat Fazekas in de pers liet weten dat Hongaarse komkommers niet zijn besmet zijn, hij at vorige week voor de camera een komkommer bij een marktstal, en er geen buitenlandse komkommers in omloop zijn, komen er steeds meer berichten dat de consument ze amper meer koopt en dat hele ladingen weg liggen te rotten. Ook worden komkommers gratis weggegeven aan de klanten om er maar af te komen.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije