• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije heeft vierde Michelin ster

tett 1Donderdag 12 maart 2015 - Het was een zeer grote verrassing voor chefkok István Pesti van restaurant Tanti. Hij vernam het bericht over de toekenning van de Michelin ster pas toen hij gebeld werd voor een interview door de redactie van een tijdschrift, aldus newsportal Index.hu. Deze ster is hoe dan ook een grote verrassing, omdat Tanti étterem nog niet zo lang bestaat en daarom niet erg bekend is.

Tanti étterem is gevestigd in het Hegyvidéki Bevásárlóközpont, een winkelcentrum in de heuvels van Buda in het 12de district. Volgens de recensies in de media kun je er heel erg lekker eten voor een betaalbare prijs in een prettige sfeer. De redacteur van de Michelingids Rebecca Burr zei er dit over: "great cooking and simple artistry. This is a stylish modern restaurant and the kitchen delivers 'clean', fresh flavours and shows a real understanding of ingredients". In een artikel dat begin maart op Nőklapja verscheen stond al een complimenteus artikel over Tanti. "Hier vallen de Hongaarse, Aziatische en internationale keuken harmonieus samen".
.
Dat Michelin de ster aan Tanti geeft, past in de lijn die eerder is ingezet. Simpel, goed en betaalbaar koken wordt steeds vaker gehonnoreerd. Vorig jaar kreeg restaurant Borkonya daarom een ster. De twee superluxe restaurants Costes en Onyx kregen die al eerder. Boedapest heeft nu dus vier sterrenrestaurants, nu nog afwachten wanneer er eindelijk eens eentje buiten de hoofstad valt. 

Op Index.hu, Hongaarstalig met foto's: 

>>>> Kipróbáltuk Budapest legújabb Michelin-csillagos éttermét

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije