Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Twee restaurants in Boedapest behouden ster

coetDinsdag 20 maart 2012 - De twee restaurants met een Michelinster in Boedapest behouden ook dit jaar hun ster. Restaurant Costes kreeg in 2010 als allereerste restaurant in Hongarije een ster, vorig jaar kreeg restaurant Onyx zijn eerste ster. Er zijn geen nieuwe sterren toegekend, hoewel sommigen dachten dat het wel zou gaan gebeuren.
 

Arcade Bisztró, Bock Bisztró, Csalogány 26 worden ook dit jaar weer als zeer goed vermeld in de Bib Gourmand. Nieuwe topper daarin is restaurant Speiz, maar Magyar 21 wordt niet meer vermeld.

Of restaurant Costes echt wel een ster waard is vroegen een aantal Nederlanders die in Boedapest wonen zich vorig jaar zomer ten zeerste af. Het eten was volgens hen wel goed, maar op de ingewikkelde vormgeving na niet echt indrukwekkend. Een grote domper op de avond was het moment dat de ober met de rekening kwam. Dat het niet goedkoop zou zijn wisten ze. De ober boog zich over tafel richting de betaler en zachtjes maar dwingend vertelde hij dat er nog 15% (!) servicekosten bovenop kwam, maar dat het niet betekende dat dat ook meteen de fooi was. Of ze die er nog maar bij wilden leggen. Het bedrag inclusief de servicekosten werd precies tot op de forint betaald, ze gaven geen fooi. Ze werden bij het vertrek niet meer gegroet door het personeel. Naar Costes gaan ze niet meer, en ze raden het nu anderen ook af. De sterrenstatus blijkt bij de obers van Costes dus samen te gaan met minachting voor de gast.

   
>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije