Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pál Schmitt nieuwe president Hongarije

Schmitt_PalDinsdag 29 juni 2010 - Vandaag is Pál Schmitt verkozen tot nieuwe president van Hongarije. De 68-jarige Schmitt, die eerst nog parlementsvoorzitter was, neemt op 6 augustus de functie over van László Sólyom. Al in de eerste geheime stemronde in het parlement werd de door Fidesz-KDNP voorgedragen kandidaat Schmitt met 263 van de 322 geldige uitgebrachte stemmen gekozen. Een tweede en derde ronde waren niet meer nodig.

Na zijn verkiezing heeft Schmitt de eed afgelegd en ondertekend. In een speech zei Schmitt dat hij president László Sólyom en alle voorgangers huldigt voor hun werk, de liefde en respect die zij hebben gegeven aan het Hongaarse volk en dat hij persoonlijk veel van hen geleerd heeft. Nu Schmitt president wordt is zowel het presidentschap als het premierschap van Viktor Orbán in handen van één partij, de Fidesz-KDNP coalitie. Dat kan betekenen dat nieuwe wetten, wetswijzingen en zelfs een nieuwe grondwet niet meer onafhankelijk zullen worden getoetst en dat goedkeuring en ondertekening door de nieuwe president bijna vanzelfsprekend worden.

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije