Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Gyurcsány trekt MSZP leeg voor eigen partij

Donderdag 27 oktober 2011 - Voormalig premier Ferenc Gyurcsány verlaat de socialistische partij MSZP en zal een nieuwe partij, de Demokratikus Koalíció (DK) gaan leiden. Negen fractieleden van de MSZP, andere bronnen spreken van tien,  gaan met hem mee.

Volgens Gyurcsány heeft de MSZP gefaald zichzelf te vernieuwen en in een betere partij te worden. Zelf heeft hij zich daarvoor ook niet echt ingezet, een jaar geleden richtte hij de Democratische Partij (DP) op waarmee hij aangaf zich af te gaan scheiden, de MSZP bewust in de steek latend.

Omdat nieuwe partijen goedgekeurd moeten worden door de procureur generaal, en Gyurcsány naar eigen zeggen in hem geen enkel vertrouwen heeft, wordt de nieuwe partij een vervolg op de DP en zal de naam later gewijzigd worden in DK. Gyurcsány wil een partij vormen die voor vrijheid staat en voor solidariteit tegen de regering Orbán. Maar de toch al gammele oppositie wordt zo nog verder in kleine stukjes versnipperd en het is de vraag of juist Gyurcsány, die verantwoordelijk wordt gehouden voor acht jaar wanbeleid, daarin nog een leidende rol zou kunnen spelen.

>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije