Fidesz legt RTL Klub het vuur aan de schenen

Vrijdag 14 november 2014 - Ruim een week geleden leek het er volgens een artikel van het weekblad HVG nog op dat de regering aan het overwegen was om de advertentie tax voor televisiezenders toch niet door te voeren. Deze week vielen er op Index.hu en Portfolio.hu berichten te lezen dat de regering binnen de nieuwe belastingsplannen voor 2015 de advertentie tax toch wel doorzet en aan RTL Klub zelfs een nog hoger percentage gaat opleggen.

RTL Klub moest door de specifieke constructie van de advertentie tax dit jaar al het meeste betalen. De televisiezender heeft Brussel in de zomer daarom al ingeschakeld en zal ook juridische stappen ondernemen. Gisteren verscheen er een uitgebreid artikel over de kwestie op Portfolio.hu en daaruit blijkt dat de Fidesz nu wel degelijk zou proberen om RTL Klub het vuur aan de schenen te leggen als een soort straf voor hun anti-Fidesz gezinde programma's.

Citaat uit Népszabadság/Portfolio.hu: 'One of the senior politicians of the party said they were turning up the heat on RTL for the broadcaster has been targeting leading Fidesz officials and their family members, whereas the party never wanted to interfere with the management of the company. And this, the source said, cannot stay this way without consequences.'

Lees het hele, Engelstalige artikel op:

>>>> Portfolio.hu - Hungary's advertising tax seen designed specifically for RTL, takes its toll on group


Om artikelen op Portfolio.hu te kunnen lezen, dient u zich op die site, gratis, te registreren.


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije