Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Hongaren kijken achteruit!' Leven en werken met Hongaren

Leven_en_werken_met_HongarenDinsdag 27 april 2010 - 'Hongaren hebben het imago dat ze moeilijk met hun verleden kunnen breken. In plaats van vooruit te kijken, kijken ze juist graag terug in de tijd. De geschiedenis is nog steeds een essentieel element binnen het Hongaarse leven'.
In het nieuwe boek 'Leven en werken met Hongaren' van Drs. Mária Ballendux-Bogyay behandelt zij de sociaal-culturele en historische achtergronden van de verschillen die tot uiting komen bij sociale en zakelijke contacten.
 
 
>>>> De houding van Hongaren ten opzichte van gezag is anders dan die van Nederlanders. Dit is een mentaliteitsverschil dat zich manifesteert in verschillende gebieden van het leven. Hongaren hechten meer aan sociale status dan Nederlanders. Zij respecteren ook meer gezag. Door deze mentaliteit bestaat in Hongarije tussen baas en ondergeschikte een veel grotere emotionele afstand en machtsafstand dan in Nederland.
>>>> Met Hongaren heb je meer geduld nodig. Wind je niet op, wees geduldig. Bedenk dat als het vertrouwen er eenmaal is, ook het hele bedrijf erachter zal staan.
>>>> In landen met een hoog vertrouwensniveau delen mensen een visie die teamwork mogelijk maakt: 'in een team staan we sterker', zeggen ze in deze landen. Maar zo is het niet in Hongarije!
>>>> Hongaren zouden hun talenten en mogelijkheden in het belang van het land moeten gebruiken in plaats van de voor hen zo gebruikelijke ruzies uit te vechten.

Drs. Mária Ballendux-Bogyay is als intercultureel trainer verbonden aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Leven en werken met Hongaren is de geheel herziene en geactualiseerde versie van het in 1997 verschenen boek Hongaars-Nederlandse Bespiegelingen.

Het boek verschijnt op 15 mei 2010. U kunt nu al voorintekenen via Hongarije Vandaag, dan bent u verzekerd van een exemplaar. Zodra het boek is verschenen, ontvangt u het zo spoedig mogelijk per post.

>>>> Bestel hier

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije