Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

‘Het is hier nu echt gezellig, Mária’

Boekpresentatie 'Leven en werken met Hongaren'Woensdag 2 juni 2010 - 'Verplichte kost voor iedereen die zaken wil doen met Hongarije'. Die kwalificatie viel het nieuwe boek 'Leven en werken met Hongaren' van Mária Ballendux-Bogyay ten deel tijdens de boekpresentatie op de Hongaarse Ambassade in Den Haag.  

 
De moderator van de boekpresentatie ging zelfs nog één stap verder: daar waar Mária in haar voorwoord schrijft: 'Het boek heeft nadrukkelijk geen wetenschappelijke pretentie.' en 'Het boek dient slechts als compact hulpmiddel...', zei Dzsingisz Gábor het absoluut en volmondig oneens te zijn met de auteur. Het boek is van een excellent niveau. Een briljant zo stelde hij.
  
'Leven en werken met Hongaren' is er voor iedereen die 'iets' heeft met Hongarije. Het geeft ons Nederlanders en Vlamingen de nodige handvatten om iets van de Hongaar en zijn of haar culturele achtergrond te snappen, al zullen we dat nooit geheel doorgronden. Mária stelde treffend dat ze na méér dan 30 jaar wonen in Nederland, getrouwd met een Nederlander, twee Nederlandse kinderen en werken in Nederland nog steeds de juiste lading van het woord 'gezellig' niet kan bevatten. Cultuur is dus aangeboren. Een andere cultuur kun je snappen, maar het wordt nooit eigen.
  
Niets dan lof dus. Een absolute aanrader. Een 10 met een griffel voor Mária Ballendux!

Volgende week vindt de presentatie van het boek in Boedapest plaats.

Het boek is te bestellen via Hongarije Vandaag. Vanwege enkele onvolkomenheden in de productie, zal de uitlevering pas kunnen starten vanaf ongeveer 11 juni 2010.

>>>> Tekst & Foto's:  Jan van Kuijk
foto: Jan van Kuijk DSC_0137
DSC_0146 DSC_0151
DSC_0128 Leven_en_werken_met_Hongaren

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije