Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Fishing on Orfű - Vissen in Orfű

FonOlogoVrijdag 28 mei 2010  - Over een paar weken begint het 'Fishing on Orfű festival, het enige rockfestivalwaar je met een hengel niet voor paal staat. Orfű ligt aan een meer, en daar mag dus gevist worden. De meeste festivalbezoekers zijn echter meer bezig met de weg te zoeken op dit 'mini-Sziget' tussen de camping, de podia en naar de plaatselijke kruidenier en bakker waar het brood al in de ochtenduren op is. Van donderdag 17 t/m zaterdag 19 juni wordt dit jaarlijkse festival - nu alweer voor de derde keer - gehouden.

Het is het enige in zijn soort in Hongarije: alle Hongaarse underground en alternatieve bands spelen in Orfű, een dorp vlak boven Pécs. Péterfi Bori, Quimby en Kispál és a Borz zijn de hoofdacts, maar Kistehén, folk-groep Csík Zenekar, Heaven Street Seven, Pál Utcai Fiúk en Zagar zijn ook geen onbekenden voor het grote publiek.

Kispál és a Borz speelt hier één van haar laatste concerten. Op het Sziget-festival nemen zij, na 22 jaar, afscheid van het publiek. Kispál komt uit Pécs, dus kan het concert hier op Fishing ook als een soort afscheid van deze stad worden gezien, zeker ook omdat de zanger/bassist en medeoprichter van de groep András Lovasi een van de organisatoren van Fishing on Orfű is.

Het idee voor een festival in het dorpje Orfű ontstond in 2007 tijdens de opnamen voor een clip van Kiscsillag (gelegenheidsformatie van András Lovasi). Ze bedachten dat er maar eens over dat meer gesprongen moest gaan worden, alleen al omdat dit nog nooit door iemand gedaan was. Om deze Monty Python-achtige gebeurtenis heen zou dan een festival georganiseerd moeten worden.  Het festival is er nu, over het meer moet nog steeds gesprongen worden.

Het bezoekersaantal voor dit prachtig gelegen festival is gelimiteerd en vastgesteld op 5500 bezoekers per dag. Meer kan en mag niet volgens de organisatie. Het intieme, gezellige karakter van dit "Altfeszt" mag niet onder druk komen te staan. Kortom, het festival is er eigenlijk voor de gezelligeheid. De kaartjes zijn ook niet duur: 3.500 Forint voor een dagkaart en 7.500 Forint voor een passe-partout. Tickets voor het festival zijn te verkrijgen via: Fishing on Orfű

>>>> JN
 
 
FOhengel-b FOspring-b
   

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije