Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Lentefestival Pécs IV - Fringe Festival

fringepecslogoDonderdag 1 april 2010 - Het lentefestival loopt ten einde en we hebben de eerste warme dagen, gevolgd door donder en bliksem, achter de rug. De knoppen van bomen staan op springen en net zo ongeduldig popelt het nog onontdekt en ontluikend talent. Op het uit Boedapest overgewaaide 'Fringe Festival, dat dit jaar in Pécs plaatsvindt van 9 tot en met  11 april, komen al die nieuwe talenten in een paar dagen tijd tot volle bloei.  

FringeWat is dat nou weer, Fringe? De letterlijke vertaling betekent: franje, versiering, buitenkant en zelfkant. Het begrip Fringe Festival draait al decennia mee op meerdere grote festivals in Europa. Het is een soort zijdeur van de grote podia waardoor allerlei verrassend talent naar binnen sluipt. Omdat het Fringe als parallel lopend festival veelal een groot succes was en het aantal kunstenaars en de kwaliteit vaak alle verwachtingen overtrof, heeft men de sluiproute door die zijdeur enigszins gereguleerd. Het resultaat nu is een selectie van meer dan 100 (!!) optredens op meerdere locaties. De optredens worden ook gejureerd en beloond met prijzen. Het festival biedt een bont scala aan voorstellingen, dans, poëzie, muziek en (bewegings)theater, van underground tot heavy metal en van meeslepende lyriek tot aan betovering. Deelnemers zijn afkomstig uit Hongarije en overal vandaan uit onverwachte hoeken van de wereld.

Hieronder noem ik de belangrijkste speellocaties. De toegang is overal gratis. Voor het volledige en overvolle programma kijk op: Fringe Festival Pécs 2010, Engelstalig. Het Fringe Festival loopt van 9 tot en met 11 april, vanaf 11.00 uur 's morgens op zijn vroegst, tot ver na middernacht.

Locaties:    
Bóbita Bábszínház  Mária u. 18  www.bobita.hu
Pécsi Nemzeti Szinház  Szinház tér 1  www.pnsz.hu
Ifjúsági Ház  Nagy Lajos Kiraly u. 13  www.ihpecs.hu
Művészetek és Irodalom Háza  Széchenyi Ter 7-8  www.pmh.hu
Pécsi Est Café  Rákóczi út 46  www.pecsiestcafe.hu
Toxic Club  Király utca 2  www.toxicmusic.hu
Nádor Galéria  Széchenyi tér  www.nadorgaleria.hu
   
>>>> Door:  Lidewijde de Smet

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije