Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Mária presenteert haar boek in Boedapest

MBsign-a-cDonderdag 10 juni 2010 - Op 2 juni werd in Den Haag op de Hongaarse ambassade het nieuwe boek 'Leven en werken met Hongaren' van Mária-Ballendux- Bogyay gepresenteerd, en afgelopen dinsdag werd dat in Boedapest op de Nederlandse residentie nog een keer goed en feestelijk herhaald. Met een speech van Ambassadeur Robert Milders, waarin hij verder inging op het begrip 'gezelligheid' en het namens de sponsoren gehouden persoonlijke verhaal van Zoltán Igaz, directeur van ING, over waarom het belangrijk is elke mogelijkheid die culturen bij elkaar kan brengen aan te pakken, werd de boekpresentatie ingezet. Daarna volgde een pittig maar ook met veel humor doorspekt vraaggesprek waarin Mária door Tibor Bérczes, auteur en journalist, aan de tand gevoeld werd over de inhoud van haar boek. 

Door de vragen en antwoorden in dit 'debat' werd het voor de aanwezige gasten snel helder waarover het boek gaat en waarom het geschreven is. En ook waarom Mária met een kritisch oog geschreven heeft over Hongarije en de Hongaren. Waarschijnlijk toch omdat ze in de ruim dertig jaar dat zij in Nederland leeft voor een deel 'Nederlands' is geworden.  'Ik ben wat ongeduldig en ik wil het snel', een Nederlandse karaktertrek die ze in die jaren heeft overgenomen. Hongarije is echter ook een veel leuker en beter land geworden. Hongaren zijn een stuk spontaner dan vroeger. En als ze de jeugd op straat ziet, beseft ze dat die niet alleen de toekomst hebben maar dat zij die ook zeker zullen gaan maken.

MBTiborB-a-ca MBMvr-a-c

 Het boek is te bestellen via Hongarije Vandaag. De uitlevering en verzending start vanaf 11 juni 2010.

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije