Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Onbekend maakt onbemind!' Leven en werken met Hongaren

Leven_en_werken_met_HongarenVrijdag 16 april 2010 - Het nieuwe boek 'Leven en werken met Hongaren', van Drs. Mária Ballendux-Bogyay verschijnt op 15 mei 2010 in Nederland. In dit boek behandelt zij de sociaal-culturele en historische achtergronden van de verschillen die tot uiting komen bij sociale en zakelijke contacten en geeft zij een heldere analyse van de tegenstellingen tussen het Hongaarse en Nederlandse karakter.

In de komende weken tot aan de verschijning, laat Hongarije Vandaag u steeds enkele statements uit haar boek lezen.

 

 

>>>>    Onbekend maakt onbemind. En onbemind brengt bij veel mensen angstgevoelens naar boven. Hongarije is voor veel Nederlanders zowel in emotioneel als intellectueel opzicht ver weg. Hongarije is in Nederland geen bekend thema.
>>>> Hongaren zijn gereserveerde mensen, zodat het moeilijk is om, verscholen achter beleefdheidsvormen en omzichtig gedrag, de ware Hongaar te ontdekken. Hongaren geven zich niet gemakkelijk bloot.
>>>> Het is niet gemakkelijk om een algemeen gedeelde Nederlandse of Hongaarse identiteit te omschrijven. Daarvoor zijn er te veel verschillen binnen een samenleving en is het beeld van een heel volk nooit eenduidig. Mensen verschillen immers naar leeftijdgroep en opleidingsniveau en stadsbewoners zijn anders dan plattelanders. Voor Hongarije gaat dit zeker op. Zo zijn de tegenstellingen tussen Boedapest en het Hongaarse platteland enorm. Voor plattelanders eindigt de wereld vaak al op honderd kilometer van hun woonplaats.

 

Drs. Mária Ballendux-Bogyay is als intercultureel trainer verbonden aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Leven en werken met Hongaren is de geheel herziene en geactualiseerde versie van het in 1997 verschenen boek Hongaars-Nederlandse Bespiegelingen.
  
Het boek verschijnt op 15 mei 2010. U kunt nu al voorintekenen via Hongarije Vandaag, dan bent u verzekerd van een exemplaar. Zodra het boek is verschenen, ontvangt u het zo spoedig mogelijk per post.

>>>> Bestel hier 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije