• Home

Meer ruimte voor biologische landbouw

blppMaandag 2 december 2013 - De Hongaarse regering wil in de periode 2014-2020 Europese subsidies gaan inzetten om de oppervlakte aan landbouwgrond voor biologisch geteelde producten en veeteelt te verdubbelen. Op dit moment wordt ongeveer 130.000 hectare gebruikt voor biologische landbouw, in 2020 zou dat getal rond de 300.000 moeten liggen.

Plaatsvervangend staatssecretaris voor Plattelandsontwikkeling Katalin Tóth deed deze uitspraak op het het Biokultúra Congres dat eind november in Boedapest werd gehouden. Daar werd ook het door de Hongaarse regering opgestelde actieplan ter ontwikkeling van de biologische landbouw gepresenteerd.

Behalve de uitbreiding van landbouwgrond, het opzetten van trainingen en onderzoek en het promoten van biologische producten bij de consument met onder meer biologische markten moet er ook meer aandacht komen voor de verwerking van biologische grondstoffen tot kwalitatief hoogstaande producten. Een ander onderdeel van het actieplan is het stimuleren van het gebruik van biologische producten op crèches, scholen en in publieke instellingen. 

>>>> Bron:  Kormány.hu

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije