Debatavond Hongarije 1956, 17 oktober Pakhuis de Zwijger

56logo2016 aDinsdag 4 oktober 2016 - `Would you fight for you freedom? Looking back upon the Hungarian Revolution of 1956.` Op deze vraagstelling voor de debatavond op 17 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam zou je haast vanzelfsprekend 'ja natuurlijk' zeggen. Hoewel het nog maar de vraag is, als je eenmaal opgezogen in de strijd, niet alles even helder ziet en je pas achteraf weet of je aan de goede kant stond. Als, zoals in het tweede deel van de titel van dit debat gesteld wordt, we terugkijken op de Opstand in Hongarije in 1956 wat zijn dan de conclusies? Wat hebben de Hongaren en wij daarvan geleerd?

Is de politieke en diplomatieke strijd van Hongarije nu tegen de EU slecht of juist goed? Wie heeft de waarheid in pacht? Zou Hongarije in de spiegel van haar geschiedenis moeten kijken om het beleid voor nu te bepalen? Hoe vecht je voor je vrijheid? Over welke vrijheid spreken we? En is die vrijheid ook bedoeld voor iedereen? Kom ook naar Pakhuis de Zwijger en debateer mee! Maandag 17 oktober om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger.

Voor meer informatie over de debatavond en over de sprekers en de moderator kijk op: Freedom First 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije