Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Camping beginnen in Hongarije? 6

PlaatsbepalingDeel 6: Plaatsbepaling - Bij een goed ondernemersplan plan hoort natuurlijk ook een nadere studie naar de plaatsbepaling. Denk daarbij niet in de eerste plaats aan de bekende toeristische gebieden. Daar beschouwen ze de buitenlander maar wat graag als inmenging in hun business. Bovendien ligt het prijsniveau daar vaak hoger. U bent er duurder uit om uw eigen onderneming op te zetten.


Toeristische (dag-) recreatieparken maakt U ook beter niet naast of bij bestaande verblijfplaatsen of attracties zoals als thermaal- of kuur baden, want dan krijgt U alleen de toeristen van dat ene complex. Dat thermaal toeristen een grote markt kunnen zijn wordt aangetoond door een eenvoudig sommetje: 
De dag duurt 24 uur
- gemiddeld 9 uur slapen
- gemiddeld 3 uur kuren of therapie
= 12 uur voor niet ingevulde vrije tijd en recreatie.


Het beste bouwt U uw recreatie park tussen de plaatsen waar toeristen zijn en eenzijdig bezig gehouden worden. Kijk waar thermaal baden zijn en geef ze aan op de kaart. Zoek punten waar de afstand tot zoveel mogelijk thermaal baden niet meer dan ongeveer 25 km bedraagt en u vanuit alle baden en richtingen eenvoudig bereikbaar bent. Dat is uw plek. Uw succes is verder afhankelijk van wat U aanbiedt. 

Een voorbeeld uit mijn eigen omgeving, maar in heel Hongarije toepasbaar: de blauwe cirkels zijn plaatsen met thermaal baden, de oranje lijnen vertegenwoordigen verbindingen en de gerasterde cirkels zijn regio's waar attracties meerder thermaal baden dienen.

Model plaatsbepaling


De genoemde grote kruiden- of recreatietuin met alles erop en eraan is natuurlijk ideaal, maar klein beginnen is natuurlijk ook mogelijk, misschien zelfs beter: een restaurant met een mini (midget) golf (actief toerisme) in een kruidentuintje (passief toerisme). Een gewoon restaurant is standaard. Een restaurant met "maaltijdpannenkoeken" is redelijk onbekend. Minigolf en speeltuin zijn daarbij een leuk tijdverdrijf en voor de combinatie komen de mensen terug. Worden de kruidentuin en het menu uitgebreid, dan hebben de toeristen alle reden om later en zelfs jaren later, nog eens terug te komen. 
   
>>>> Volgende week In één keer alles bouwen?
>>>> Auteur Frits Niessen 
>>>> E-mail 


Frits Niessen is sedert 1982 actief in het Hongaarse toerisme. Hij was in 1992 medeoprichter en is nog altijd medebestuurslid van het Hongaarse campingverbond MaX. Frits schreef voor de toeristische hog school in Budapest het enige Hongaarse school- en handboek over campingtoerisme en werd -zonder eigen camping- in 2005 geëerd als de Hongaarse campingmanager van het jaar. 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije