Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Aldi breidt uit, en krijgt ook een boete

aldiVrijdag 28 oktober 2011 - Supermarktketen Aldi Hongarije gaat in de komende jaren veel nieuwe filialen opzetten. Aldi heeft het plan om per jaar 10 tot 15 winkels te openen, vooral in Boedapest en in grotere steden.

 

In de afgelopen drie jaar heeft Aldi al 75 winkels neergezet, over drie jaar moet dat aantal uitgebreid zijn tot meer dan 110. Nog voor het einde van dit jaar worden nog drie nieuwe winkels geopend. In Hongarije zijn de Aldi winkels niet veel goedkoper dan andere supermarkten, en ze zijn luxer ingericht dan in Nederland en Belgiё. Volgens Aldi-woordvoerder Tibor Székács ligt de nadruk wat betreft eigen merkartikelen bij de Hongaarse Aldi op kwaliteit boven prijs.

Aldi Hongarije kreeg deze week een boete van 15 miljoen forint voor oneerlijke concurrentie opgelegd door de GVH, de autoriteit die in Hongarije de concurrentie moet bewaken. Aldi heeft volgens het GVH in hun reclameuitingen de benaming 'Hongaarse kwaliteit' bij producten geplaatst, zonder dat ze konden bewijzen dat deze producten echt in Hongarije zijn gemaakt. Tegen Auchan en Spar worden soortgelijke onderzoeken door de GVH uitgevoerd. Auchan heeft producten gepromoot onder de slogan 'Auchan-Hungaricum'. 'Hungaricum' is een beschermde naam voor typisch Hongaarse producten. De Spar gebruikte de term 'Hongaars product' voor levensmiddelen die niet in Hongarije waren gemaakt.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije