• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Mangalica Festival, 12 t/m 14 februari in Boedapest

mtafelDonderdag 28 januari 2016 - Ben je in de tweede week van februari in Boedapest op vakantie en wil je wel eens heel veel spek, worsten en hammen zien zoals je in Nederland of België nog nooit bij elkaar hebt kunnen bekijken, proeven en eten? Ga dan kijken op het Mangalica Festival dat van 12 tot en met 14 februari gehouden wordt op het Szabadság tér. Op dit jaarlijkse winterfestival dat het Mangalica varken (Hongaars krulhaarvarken) als thema heeft, wordt er gebakken, gebraden en - midden in de stad op straat - ook zelfs boven open vuurtjes in ketels gekookt!


mfeszt 1 bHet is voor de negende keer dat dit festival in Boedapest georganiseerd wordt, maar ook in andere steden in andere seizoenen van het jaar vindt het met regelmaat plaats. Op deze driedaagse straatmarkt is het plein gevuld met stands van vleesverwerkende bedrijfjes en varkenshouders met hun eigen producten, maar ook veel ambachtelijke kaasmakers zijn aanwezig. En natuurlijk zijn er, naast de vele eetstalletjes ook kramen waar je pálinka en glüwein kunt drinken om warm te blijven. Ook is er een podium waarop concerten gegeven worden. De kookwedstrijd in ketels, waarvan een deel van de teams boven houtvuurtjes aan de slag gaat, anderen gebruiken gasbranders, is op zaterdagochtend vanaf 10.00 uur tot een uur of 13.00 te bekijken.

Het festival is gratis te bezoeken van vrijdag 12 t/m zondag 14 februari op het Szabadság tér, een paar minuten lopen vanaf het parlementsgebouw.

>>>> Meer info op: Mangalica Festival, Engelstalig

Meer over het Mangalica varken:

>>>> De Mangalica Mythe,  Hongarije Vandaag april 2014

mgbp szarvas a 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije