Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Prof.dr. H. J. Selderhuis krijgt Hongaars eredoctoraat

Donderdag 24 oktober 2013 - De Hongaarse Universiteit van Debrecen heeft aan de Nederlandse hoogleraar Herman Selderhuis een eredoctoraat toegekend welke hem op 21 november zal worden uitgereikt. Selderhuis wordt onderscheiden voor zijn verdiensten op het gebied van het Calvijnonderzoek en voor zijn werk als directeur van Refo500.

calvijncalvinismeSelderhuis is hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en directeur van het internationale platform Refo500 dat is opgericht in verband met het 500-jarig jubileum van de Reformatie in 2017. De Universiteit Debrecen viert dit jaar haar 450-jarig bestaan en verleent in dat verband een eredoctoraat aan elf buitenlandse wetenschappers.

De nauwe banden tussen Hongarije en Nederland bestaan al sinds de reformatie en nog steeds werken theologische faculteiten en kerkelijke organisaties uit beider landen met elkaar samen. Een belangrijke rol in die samenwerking wordt gespeeld door prof. dr. Ferenc Postma, die in een artikel uit 2010 in het Reformatorisch Dagblad het boegbeeld van Hongaarse studies wordt genoemd.

>>>> Bron:  diverse media

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije