Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Persoon van het Jaar OCCRP: Orbán wint tweede prijs na Poetin

Dinsdag 6 januari - Als het niet zo om te huilen was, zou je er hard om kunnen lachen. Premier Viktor Orbán is, na Vladimir Poetin die echt met de eer mag strijken, als tweede verkozen tot Persoon van het Jaar 2014 door het Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Poetin schijnt elk jaar te winnen omdat hij zo zijn best doet om de georganiseerde criminaliteit te stimuleren en Orbán zou volgens het OCCRP hem dus zo op kunnen volgen.

Het OCCRP is een samenwerkingsproject van onderzoeksinstituten en onafhankelijke media in Oost-Europa en Centraal-Azië en werd in 2007 opgezet door onderzoeksjournalisten. Meer informatie en achtergronden leest u in: Putin named Person of the Year by organised crime whistleblower, Hungary's Orbán is runner-up. Om dit artikel te kunnen lezen dient u zich wel, gratis, op Portfolio.hu te registreren.

En nog uitgebreider over Poetin: OCCRP

Verder ook leuk om te weten: Poetin gaat in maart een werkbezoek brengen aan premier Orbán. Misschien vieren ze dan ook wel hun verkiezing tot meest criminele personen van het jaar. Laten ze dan meteen ook maar de premier van Montenegro uitnodigen, deze Milo Djukanovic staat bij het OCCRP namelijk op de derde plaats.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije