Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pécs 2010 op komende Vakantiebeurs Utrecht

pecskerk.jpgZaterdag 26 december 2009 - Het Hongaarse Pécs, het Turkse Istanbul en het Duitse Essen vormen in 2010 de culturele centra van Europa. Vanuit deze drie culturele centra zijn op de Vakantiebeurs lokale experts aanwezig die de bezoekers zullen informeren over de vakantiemogelijkheden en de talloze culturele festiviteiten het komende jaar. De stad Pécs is het regionale centrum van de regio Zuid-Transdanubië. In deze wat betreft inwoners vijfde, maar qua functies tweede stad van Hongarije, worden het hele jaar gevarieerde evenementen gehouden.

Pécs bezit een historisch centrum dat deels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de regio Boedapest en het Balatonmeer is de stad een van de grootste toeristische trekpleisters van Hongarije en is het het hele jaar door verblijfplaats voor binnenlandse en buitenlandse toeristen.
In 2010 worden er veel verschillende festivals gehouden. In maart het grote lentefestival, in juni het Promenade festival. In het hoogseizoen, juli, wordt een culturele week georganiseerd en in september het Erfgoed Festival, gevolgd door een groot wijnfeest in oktober. Buiten deze specifieke festivals wordt het hele jaar door gemusiceerd, gedanst en geacteerd op de vele pleinen in de binnenstad.


>>>> Bron:  TourPRess Holland

 

 

>>>>   De Vakantiebeurs vindt plaats van 13 t/m 17 januari 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Hongarije Vandaag zal het hele jaar aandacht besteden aan Pécs 2010 en de zo volledig mogelijke programmering bekendmaken in de rubriek Pécs 2010.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije