Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Magyar Szalon film: Final Cut, Ladies & Gentlemen

fc klDinsdag 5 januari 2016 - De film Final Cut (2012) van de Hongaarse regisseur György Pálfi wordt niet in de bioscopen vertoond (wel op filmfestivals) en dat is ook wel te begrijpen. Duizenden scenes uit ruim 450, veelal wereldberoemde, films die gedurende drie jaar in de montagekamer door Pálfi en zijn team verwerkt werden tot een nieuwe ’ultieme love story’ zorgen voor een ingewikkelde situatie wat betreft de filmrechten.

Het procedé achter Final Cut word ook wel filmrecycling genoemd: de regisseur monteerde korte stukjes uit bestaande films naast elkaar en maakte daaruit een nieuwe. Hij gebruikte dit idee ook om een film te kunnen maken op een moment dat er problemen waren bij de subsidiëring. Hij koos ruim 450 films uit om van daaruit de rode draad van het verhaal te construeren. Het zal niemand verrassen dat het basisconflict gebaseerd is op de ontmoeting van man en vrouw en de situatie van een relationele driehoek met de inherente jaloezie. Pálfi haalde de films helemaal uit elkaar, inventariseerde de scènes bijna beeld voor beeld en vormde vanuit een selectie een compleet nieuwe love story met de ultieme man en de ultieme vrouw. Zie ook de synopsis op: Final Cut-movie.com

220px Gyorgy PalfiGyörgy Pálfi (Budapest 1974- ) is een van de bekendste en origineelste Hongaarse filmmakers van dit moment. Hij is ook de regisseur van Hukkle, die eerder in de Hongaarse Salon te zien was, en van de pittige film Taxidermia (2006). Final cut is in de afgelopen jaren op verschillende grote filmfestivals overal ter wereld te zien geweest, ook in Nederland en België, en wordt in de Magyar Szalon vertoond met toestemming van de maker.

Kom ook op zondag 17 januari naar het Goethe Instituut in Amsterdam en zwijmel mee, pink wat traantjes weg en verwonder je over hoe de prachtige scenes uit al die beroemde films als vanzelf in elkaar overvloeien. Deze film is geniaal!

>>>> Datum:  Zondag 17 januari 2016
>>>> Tijd:  Café open 14.00 uur, aanvang film 14.45 uur
>>>> Locatie:  Goethe Instituut, Herengracht 470 Amsterdam
>>>> Entrée:  € 9,- Tot 18 jaar: € 7,-
   inclusief 1 drankje

plakat A0 hun2 s s 660x499

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije