Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Menjek/Maradjak (Zal ik gaan/Zal ik blijven) 9 juni in Trafó Budapest, 19 juni Magyar Szalon Amsterdam

menjek klDonderdag 26 mei 2016 - Op zondag 19 juni is de Hongaarse documentaire 'Menjek/Maradjak-The Dutch Episode' in de Magyar Szalon voor het eerst in Nederland te zien. In Boedapest vindt de première in Trafó plaats op 9 juni. Menjek/Maradjak is een documentaire-serie over jonge Hongaren die in het buitenland wonen en werken. Na een pilot over Hongaren in New York en een eerste aflevering over Londen werd voor deze aflevering gefilmd in vier Nederlandse grote steden.

Menjek/Maradjak (Zal ik gaan/Zal ik blijven) is een documentaireserie over de nieuwe mobiliteit van jonge Hongaren. Na de aflevering over Londen, uitgekomen in 2014, maakte de in Den Haag wonende Hongaarse regisseur Csaba Bogádi opnamen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De film laat de in de vorm van parallelle interviews de dilemma’s en motieven zien van jonge Hongaren in Nederland, maar maakt behalve de woonplaatskeuze ook identiteit tot thema: we zien dan ook de zoektocht van de geïnterviewden rondom de vragen ‘waar kom ik vandaan’, ‘wie ben ik’, ‘wat maakt mij tot wie ik ben’. De documentaire laat zien hoe het is om als niet-Nederlander in Nederland te wonen en te werken, hoe het is om hier ’toevallig’ terecht te komen. We delen het land Nederland, maar kunnen we ook onze gevoelens delen over wie wij zijn? Uiteindelijk gaat het niet alleen over Hongaren maar veel breder over het leven in de 21ste eeuw.

menjek 2Op de website van Trafó: 'In the last two decades, the number of Hungarians considering living in a foreign country has tripled. A study carried out by the Institute of Social Research in 2012 showed that 16% of Hungarians had toyed with the idea of living or working abroad, and now more and more of them are making their dreams a reality. Coverage of this issue by the media and the blogosphere, which has produced numerous stories on migration and the experiences of working abroad, has led to nationwide interest and debate.'

De film is tot stand gekomen als coproductie van het filmproductiebureau Speak Easy Project uit Budapest en Lonely Film uit Den Haag, met medewerking van László Józsa, Balázs Imre Loránd en Csaba Hernáth. Het project is bekroond met de Higlights of Hungary- en de Erasmus Euro Media-prijs. Na afloop van de film in de Magyar Szalon is er een nagesprek met regisseur Csaba Bogádi, Hongaarstalig met als daar behoefte aan is Nederlandse samenvattingen. In Trafó in Boedapest volgt er een forumdiscussie waarbij ook de makers van de film aanwezig zijn. De Hongaarstalige film is op beide locaties Engelstalig ondertiteld.

Magyar Szalon Amsterdam

>>>> Datum:  Zondag 19 juni 2016
>>>> Tijd:  Café open 14.00 uur, aanvang film 14.45 uur
>>>> Locatie:  Goethe Instituut, Herengracht 470 Amsterdam
>>>> Entrée"  € 9,- Tot 18 jaar: € 7,-  inclusief 1 drankje
>>>> Meer info:  Magyar Szalon/Hongaarse Salon

Trafó House Budapest

>>>> Datum:  Donderdag 9 juni 2016
>>>> Tijd:  19.00 uur
>>>> Locatie:  Trafó Theatre Hall, Liliom utca 41, 1094 Budapest
>>>> Entrée:  2000 HUF / Student: 1600 HUF 
>>>> Meer info:  Trafó programma Engelstalig

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije