Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije Plaza in Barneveld, 29 september 2018

HUbannerkleinnieuwWoensdag 12 september 2018 - De gemeente Barneveld werd dit jaar door de organisatie van de Vereniging Hongarije Plaza gekozen als locatie voor het jaarlijks terugkerende evenement ‘Hongarije Plaza’. Dit evenement heeft een landelijke uitstraling met bezoekers uit alle hoeken van het land, en zelfs vanuit België. Er worden tegen de tweeduizend bezoekers verwacht. Op zaterdag 29 september openen om 10:00 uur de deuren van de Veluwehal om al deze bezoekers te ontvangen.

Hongaren die elkaar willen ontmoeten en Nederlanders en Belgen die hun liefde voor Hongarije willen delen of graag kennis willen maken met de mogelijkheden die het land biedt, zijn van harte welkom. Bestuurslid Edwin van Schie: “Tientallen standhouders laten zien wat Hongarije te bieden heeft. Van vastgoed tot wijn, van volksdans tot taalcursussen, de veelzijdigheid van het programma levert al vele jaren een succesvol recept voor deze feestelijke dag.”

Veel muziek op Hongarije Plaza

Margaret Island HR Foto Péter HenczVoorzitter Dora Varga licht toe: “De Hongaarse top band Margaret Island komt naar Nederland om bij ons een concert te geven! (Meer over Margaret Island zie: Most Magyarul) Daarnaast treden onder meer de muzikale Marianna Kocsány en de dansgroep Ralda uit Raalte op. Verder geeft het Hongaars Koor Den Haag acte de présence met moderne, vrolijke Hongaarse liederen en natuurlijk de Himnusz (het Hongaarse volkslied) en er is een optreden van de pianiste ValentinaTóth.”
Valentina maakte furore als huispianist bij het televisieprogramma `De tiende van Tijl`. Zij is geboren en getogen in Nederland, maar heeft Hongaarse roots en speelt graag muziek van Hongaarse componisten. Niet alleen Bartók en Kodály, zoals op haar gelauwerde cd Hungarian Horzizon, maar ook Dohnányi en Ligeti! Haar concert op Hongarije Plaza vormt de opmaat voor de release-tournee voor haar nieuwe cd met werken van Ernst von Dohnányi.

Banner Hongarije Plaza 2018 1Naast de gezellige informatiemarkt en het podiumprogramma zijn er ook tal van workshops en lezingen te volgen. Een kleine greep: Fietsen en onthaasten in Hongarije, de Hongaarse taaloorsprong in Centraal-Azië en de eigenzinnige componist György Ligeti. Workshops zijn er onder meer over Actieve vakanties in Hongarije, over bijen houden en honing maken en over de huidige Hongaarse huizenmarkt voor vakantiewoningen. Ook komt er iemand van het Hongarije Magazine spannende verhalen vertellen over hoe zij jaren terug Bijbels smokkelde naar Hongarije en Transsylvanië en het Teksttheater van de taalwerkplaats Drenthe met komt met een voorstelling rond het boek Huisje, boompje van Therese Major.

Wie de inwendige mens wil verwennen, kan zijn hart ophalen bij een grote keuze uit Hongaarse lekkernijen als kürtöskalács, lángos, gulyás en rétes en vele andere Hongaarse delicatessen. En niet te vergeten: er is natuurlijk Hongaarse wijn!

Hongarije Plaza wordt georganiseerd op vrijwillige basis door een enthousiast bestuur en vele vrijwilligers. Voor meer informatie, kijk op: www.hongarijeplaza.org. Interesse in sponsoring of participatie als standhouder? Neem gerust contact op met het verenigingsbestuur via de website of mail naar: .

> Locatie:  Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld 
> Tijd:  29 september, van 10.00 tot 18.00 
> Entree:  € 5,-
> Route:  Auto en Openbaar Vervoer
   
Huplazabannergrootonder

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije