Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pici Putin

paks2-aDonderdag 7 augustus 2014 - Uit de hele wereld kwamen de afgelopen weken geschokte en geagiteerde reacties op de speech van premier Viktor Orbán in het Roemeense Baile Tusnad (Tusnádfürdő, Königsbad), waar hij elk jaar een zomercongres van Hongaars-Roemeense aanhangers toespreekt. Hier de rede van Kleine Putin (Hongaars: Pici Putin) en een samenvatting van wat reacties.


In zijn speech zwoer Orbán het economisch liberalisme, de liberale democratie en de welzijnsstaat af, viel hij onafhankelijke NGO's (Amnesty, Transparency International enz.) aan als instrumenten van buitenlandse inmenging en verklaarde hij dat zogenaamde mensenrechtenpolitiek niet thuishoorde in het buitenlandse beleid. Hij schetste als zijn doel dat hij Hongarije, dat natuurlijk lid van de EU moest blijven (het geld moet ergens vandaan komen...HH), wil ombouwen naar een nationalistische, niet-liberale democratie volgens het voorbeeld van landen als Rusland, Turkije, China en Singapore. De volledige tekst van de speech is in een Engelse vertaling te vinden bij de Budapest Beacon, een liberale Hongaarse internetkrant in Amerika.

>>>> Lees verder: Kuifje in Hongurië - Pici Putin

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije