Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De finalisten van de fotowedstrijd zijn bekend!

gbp2Vrijdag 19 oktober 2012 - Met speeches, hapjes en drankjes en Hongaars-Nederlandse muziek werd afgelopen dinsdagavond de fototentoonstelling 'Hongarije door Nederlandse ogen', feestelijk geopend. Voor deze fotowedstrijd werd er overigens niet alleen door Nederlandse ogen gekeken naar Hongarije en de Hongaren, want ook vanuit België kwamen er prachtige inzendingen binnen.

De foto's van de vijftien finalisten hangen momenteel in het restaurant van het Balassi Instituut in Boedapest (tot 31 oktober) en vanaf 23 november2012 zullen ze ook tentoongesteld worden in het Golden Tulip Lion d'Or Hotel in Haarlem. Meer informatie over die expositie verschijnt binnenkort op Hongarije Vandaag.

De kalender met foto's van geselecteerden uit de eerste ronde verkrijgbaar is binnenkort verkrijgbaar en er komt een boekje uit met nog meer foto's. Informatie daarover en over de tentoonstellingen kunt krijgen bij TCH Projects, Csilla Tordai:  

De vijftien finalisten waarvoor door het publiek op de exposities gestemd kan worden zijn:

Frans Ballendux, Anne Marie Benedict, A. G. de Boer, Ton Buijs, Floris Calandt, Paul Damen, Wilma van Engelen, Leen Hartvelt, Peter van der Hayden, Arian van Helden, Antwan Janssen, Frank de Potter, Jelle van Schaik, Jan Slotboom en Ton Vermeesch.

Hieronder een foto die de finale net niet heeft gehaald, maar volgens de redactie van Hongarije Vandaag wel tot een van de mooisten behoort. De foto werd gemaakt door H.J. Wesselink

Budapest HJWESSELINK-a 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije