Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Magyar Szalon film: Szving/Swing

szving 1Zondag 13 september 2015 - Drie muzikale vrouwen van uiteenlopende leeftijden, die om verschillende redenen de wanhoop nabij zijn, komen elkaar tijdens een regenachtige nacht tegen in een bar. De oude barzangeres neemt hen onder haar hoede en samen richten ze het snabbelorkest Swing Angels op, waarbij ook een opzichtig uitgedoste dragqueen. een belangrijke rol speelt.

szving kulkaOnder leiding van een strenge manager gaat het vrouwentrio in jaren-vijftig-stijl ’s zomers langs de vakantieoorden aan het Balatonmeer toeren. Kunnen de dames deze kans aangrijpen?

Het bitterzoete verhaal van deze publieksfilm van regisseur Csaba Fazekas volgt de beste tradities van het genre, maar wat de film vooral de moeite waard maakt, is het betoverende spel van de drie diva’s van Hongaarse film, Mari Törőcsik, Eszter Csákányi és Eszter Ónodi (uitstekend aangevuld door de jonge Franciska Törőcsik), en János Kulka als travestiet is echt onvergetelijk!
De film kwam eind 2014 uit in Hongarije en is Engelstalig ondertiteld.

>>>> Datum:  Zondag 20 september 2015
>>>> Tijd:  Café open 14.00 uur, aanvang film 14.45 uur
>>>> Locatie:  Goethe Instituut, Herengracht 470 Amsterdam
>>>> Entrée:  € 9,- Tot 18 jaar: € 7,-
   inclusief 1 drankje
409580.w 

De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: .

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije