Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tokaj in Tokio

ttokioWoensdag 13 maart 2012 - Om dichter bij de Japanse klanten te kunnen zitten, heeft het Hongaarse wijnbedrijf Tokaj Kereskedőház Zrt. een agentschap geopend in Tokio. Zoals uit het persbericht op de website van de regering blijkt, kon dat niet zonder steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tokaj Kereskedőház is een staatsbedrijf. Volgens hetzelfde bericht kan het nationale imago van Hongarije door dit agentschap in Japan ook beter gepromoot worden.

In het verre oosten drinken ze graag wat zoetere wijnen en Hongaarse witte en mousserende wijnen slaan daar goed aan. Ze passen ook vaak goed bij oosterse gerechten. Maar of het Hongaarse imago door de wijnen van Tokaj Kereskedőház er echt veel beter op wordt, is de vraag.

Het schijnt dat de in Esztergom gevestigde Japanse autofabriek Suzuki ervoor gezorgd heeft dat er al een aantal jaren Tokaji aszú wijnen van dit wijnbedrijf op de Japanse markt te verkrijgen zijn. Dat zijn zeker niet de slechtste aszú's van Hongarije. Maar als de Japanners slim zijn, dan komen ze zelf eens in de Tokaj wijnregio rondstruinen om echt lekkere wijnen te scoren. De Chinezen zijn er al regelmatig te vinden, maar ja, die kopen in Europa dan ook alles op wat maar een beetje status heeft.

>>>> Meer over Hongaarse wijnen, Nederlandstalig: Wijn uit Hongarije

>>>> TdS
>>>> Bron: kormany.hu

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije