• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije Vandaag weer in de lucht

Donderdag 5 april 2012 - Vanaf woensdagmorgen tot laat in de avond heeft onze website plat gelegen. Een te groot aantal bezoekers kwam tegelijkertijd naar de site en onze server kon dat niet verwerken. Inmiddels is de ruimte op de server uitgebreid. Reden voor het plotselinge massale bezoek is het artikel 'Schmitt treedt af, maar zette Orbán onder druk' dat ik maandag 2 april op Hongarije Vandaag heb geplaatst.

In Hongarije werd dit bericht opgepikt en in de ochtend van woensdag 4 april is op een Hongaars weblog daarover een artikel, met daarin een kopie van ons artikel, verschenen. Dat bericht op weblog Fent és Lent heeft blijkbaar veel stof doen opwaaien in Hongarije, onderaan Schmitt exe kipakol: az Elnök zsarolta Orbánt? staan veel reacties.

Via een betrouwbare bron is ons de Engelstalige tekst van een Hongaarse journalist doorgespeeld. Deze journalist wil anoniem blijven en vroeg ons het te publiceren, omdat publicatie in de Hongaarse media volgens de journalist grote problemen kan opleveren. Na lang wikken en wegen heb ik besloten die tekst te publiceren. Voor de inhoud van deze Engelstalige tekst draagt de journalist zelf de verantwoording.

Namens de redactie van Hongarije Vandaag,

Tom de Smet

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije