Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Orbán gaat nieuwe president aankondigen

Dinsdag 3 april 2012 - De Fidesz partij heeft maandagavond laten weten dat premier Orbán op 16 april aanstaande de nieuwe president gaat aankondigen. Binnen dertig dagen zal het parlement daarover dan gaan stemmen.

Maandagavond was er overleg van de Fidesz met de vier andere partijen om over de mogelijke presidentskandidaten te spreken. Die vier andere partijen kunnen ook een kandidaat naar voren schuiven, maar uit de berichten in de pers wordt duidelijk dat behalve coalitiepartner KDNP, de drie oppositiepartijen daar weinig heil in zien. De regering heeft alles van tevoren al besloten, als wij nog mee doen is het enkel voor de sier, is de strekking van hun reacties vandaag. Met een tweederde meerderheid in het parlement is er niet veel anders mogelijk dan dat de kandidaat van Fidesz ook de president wordt.

Namen worden nog niet bekend gemaakt, maar MSZP leider Attila Meszterházy liet weten dat hoogstwaarschijnlijk al op dinsdagavond de Fidesz met László Kövér als kandidaat naar voren komt. Dat is hun sterkste man, aldus Meszterházy. Kövér is nu voorzitter van het parlement en tot dat de nieuwe president aantreedt, neemt hij ook de functie van de afgetreden president Pál Schmitt waar.

>>>> Bron:  diverse media/MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije