Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Moratorium landbouwgrond tot 2014

agrarWoensdag 5 januari 2010 - De Europese Commissie heeft eind december besloten dat Hongarije het moratorium op verkoop van landbouwgrond aan buitenlanders mag verlengen tot 2014. Volgens de Commissie heeft Hongarije goede argumenten aangevoerd om hiervoor uitstel te verkrijgen. Hongarije had volgens de afspraken binnen de EU eigenlijk het moratorium al per 2011 moeten opheffen.

Onder meer de verschillen in grondprijzen en inkomens ten opzichte van andere EU-landen waardoor het gevaar bestaat voor speculatie, en de crisis die op de Hongaarse landbouw een grote negatieve invloed had, waren redenen voor Hongarije om uitstel aan te vragen.

Wel moet Hongarije van de Commissie tempo gaan maken met landbouwhervormingen en het uitvoeren van restitutie-programma's. Ook vind de EC dat Hongarije juist baat kan hebben bij de instroom van buitenlands kapitaal in de agrarische sector. Omdat het uitstel maar één keer verlengd kan worden verwacht de EC dat Hongarije de komende drie jaar effectiever aan de slag gaat dan enkel het stapsgewijs versoepelen van de restricties op verkoop van landbouwgrond aan buitenlanders.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije