Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De grondwet is ondertekend

alkotDinsdag 26 april 2011 - De Hongaarse president Pál Schmitt heeft op Tweede Paasdag de nieuwe grondwet ondertekend. De ceremonie in het Sandór Palota, het werkpaleis van de president, was op verschillende tv-zenders te volgen. Ter gelegenheid van de ondertekening werden in meerdere steden speciale concerten en andere evenementen georganiseerd.

Volgens Pál Schmitt is er een voor iedereen begrijpelijke Hongaarse, nationale, hedendaagse én Europese grondwet gemaakt, waarop de volgende Hongaarse generaties trots op zullen zijn. De nieuwe grondwet gaat per 1 januari 2012 in.

Schmitt: „Het zal ons allen kracht geven dat in deze grondwet de vrijheidsrechten volgens de Europese basisregels worden opgebouwd, dat toont onze verplichting naar zowel onze eigen staat toe als die naar de Europese democratische waarden. Met deze grondwet leggen we alleen de basis, het is aan ons om te bepalen welke toekomst wij zullen bouwen op dit fundament."

Ter gelegenheid van de nieuwe grondwet heeft Magyar Posta Zrt., het Hongaarse Postbedrijf, een speciale stempel uitgeven met de dagtekening van 25 april 2011.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije