Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Jobbik partij: 'Hongarije uit de EU'

eujobbMaandag 16 januari 2012 - Nu Hongarije onder druk wordt gezet door de EU en het IMF was het te verwachten dat de extreemrechtse Jobbik partij haar tegengeluid zou laten horen. In een betoging afgelopen zaterdag in Boedapest waren tussen de 2000 en 3000 mensen bijeen om te demonstreren tegen de buitenlandse inmenging in Hongarije.

Leider van de partij, Gábor Vona vindt dat Hongarije uit de EU moet stappen, de brief van José Manuel Barosso aan premier Viktor Orbán heeft de onafhankelijkheid van het land geschaad. Vona wil ook dat er een referendum komt over het wel of niet lid blijven van de EU. Een andere Jobbik politicus die op het podium sprak, zei dat de EU met haar kritiek de oorlog verklaard heeft aan Hongarije. Op het podium werd daarom ook de Europese vlag in brand gestoken.

Gábor Vona gaf in een interview aan dat de Jobbik partij in de strijd tegen de huidige regering en de EU zich minder gaat richten op het parlementaire werk, maar meer op het stimuleren van organisaties en burgerbewegingen die op verschillende terreinen van de maatschappij aan de slag gaan om de aanhang van Jobbik groter te maken en de positie met de verkiezingen van 2014 te versterken. 'Het beschermen van de democratie is op dit moment van secundair belang, de prioriteit van Jobbik ligt nu bij het behoud van de onafhankelijkheid van Hongarije', aldus Vona.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije