Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaars parlement stuurt dankbrief aan Vlaams Belang

koverlaszMaandag 27 februari 2012 - Een steuntje in de rug in moeilijke tijden is altijd welkom. Behalve dankzegging aan onder meer Polen door premier Viktor Orbán, na het debat in het Europees Parlement op 18 januari, is er op 1 februari ook een brief verstuurd door de voorzitter van het Hongaarse Parlement László Kövér aan Philip Claeys, MEP voor het Vlaams Belang.

Philip Claeys gaf de Hongaarse regering namelijk zo'n steuntje in de rug toen hij in het debat over Hongarije sprak over hysterie en hypocrisie, en dat er in Europa met twee maten gemeten wordt. Vanwege deze uitspraken stuurde László Kövér een dankbrief. De dankzegging had natuurlijk ook met een telefoontje afgedaan kunnen worden, maar Kövér koos voor deze, voor iedereen te volgen, vorm. Hij is echter voorzitter van het hele Hongaarse parlement en in die functie de spreekbuis voor dat parlement, en niet iedere Hongaarse politicus zal het eens zijn met deze handelswijze van Kövér en met de uitspraken van Claeys. Hoewel Kövér de brief niet namens het hele Hongaarse parlement heeft ondertekend, is uit het briefhoofd 'a magyar országgyűlés elnőke' en de stempel onderaan niets anders te concluderen dan dat hij het wel zo heeft bedoeld.

Als Gábor Vóna, leider van de extreemrechtse Jobbik partij een soortgelijke brief had gestuurd naar hun broeders van het Vlaams Belang, zou dat waarschijnlijk geen vragen oproepen. Maar nu een 'neutrale' voorzitter van een parlement dat doet, gaat er wel een belletje rinkelen. Of zou Kövér, lid van Fidesz, hiermee juist proberen om de in de peilingen goed presterende Jobbik partij een stapje voor te zijn, en zo hun aanhang aan de Fidesz te binden?

dankbrief-voorzitter-hongaarse-parlement-hu-b

....

http://www.youtube.com/watch?v=Qw-XMGTjek8&feature=youtu.be

....

>>>> Engelse vertaling
Kvr_Lszl_Engels-ab

>>>> TdS

______________________________________________________________________________

Philip Claeys képviselő úr
Független
Európai Parlament
Brüsszel

Tisztelt Képviselő Úr!

Engedje meg, hogy köszönetemet fejezzem ki az Európai parlament 2012 január 18-i pIenaris ülésén Magyarország védelmében tett felszólalásáért.

Magyarország az elmúlt idöben régóta esedékes. komoly reformokat hajtott végre. amelyek elengedhetetlenek egy 2i. századi európai ország dernokratikus müködéséhez. E nehéz és Összetett demokratikus reformfolyamat megfelelő véghezviteléhez szükség van a nemzetközi közösség kedvezö megítélsére. egyrészt a folvamat széles körű támogatsának elnyerése. másrészt az intenziv törvénvalkotâsi munka során elöforduló problémák kiküszöböIése érdekében, ezért nagyon sokat jelentett szimunkra az Ön támogató véleménye.

Amint azt Képviselö úr is hangsúlyozta felszólalásában. Magyarországot sern lehet kettős mércével rnegítélni: a mai kritikusoknak azonos értékmérővel, a választók bizalmát szem előtt tartva kell véleményt formálniuk az európai értékeket magukénak való, demokratikusan megválasztott kornányokról.

Tiszte!t Képviselő úr. további munkájához sok sikert kivánok!

Budapest, 2012. február 1

Tisztelettel, Kövér László


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije