Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse brief blijkt een boekje

ecobook-aVrijdag 24 februari 2012 - Hongaren kunnen lang van stof zijn als ze een praatje houden. Op een willekeurige conferentie of in een forumgesprek; geef ze een microfoon en ze houden een eentonige en ellenlange monoloog. Ook Hongaarse krantenartikelen en officiёle stukken zijn vaak langer dan nodig door de vele herhalingen en ingewikkelde zinsconstructies.


Maar de Hongaarse regering kan er ook wat van. Hun antwoordbrief aan de Europese Commissie over de inbreukprocedures beslaat zelfs honderd pagina's. Ga er maar eens aanstaan om daar de kernpunten uit te halen. Het is dus meer een boekje geworden dan een brief, vandaar dat die pas op de laatste dag van het ultimatum binnenkwam in Brussel.

Ruim twintig pagina's werden besteed om uit te leggen waarom Hongarije aan bepaalde eisen van de EU niet zal voldoen. Een aantal van die heikele punten waarop Hongarije geen consessies wil doen waren al bekend, zoals het loonplafond voor het hoger kader van banken en de eed die zij moeten afleggen op de grondwet, en de verlaging van de pensioenleeftijd van rechters.

De brief is in het Hongaars opgesteld, dat wordt een leuke klus voor de vertalers. Barosso en consorten kunnen dus ook niet meteen beginnen met lezen en oordelen. De onderhandelingen over kredietverstrekking door de EU zullen daardoor vast vertraging oplopen. Behalve het Hongaarse antwoordboekje zijn apart ook nog twee antwoordbrieven verstuurd. Eentje naar Neelie Kroes over de Mediawet, en eentje aan Vivian Reding over de rechterlijke macht.

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije