Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije gaat EU proberen te overtuigen

Vrijdag 2 maart 2012 - Vorige week liet premier Viktor Orbán weten zich helemaal niet in het besluit van de Europese Commissie, over het opschorten van subsidie uit het cohesie fonds, te kunnen vinden. Ook andere Hongaarse politici kwamen met hun bezwaren naar buiten.

Het besluit van de EC zou volgens hen ook samenhangen met de andere procedures tegen Hongarije en de onderhandelingen met het IMF en de EU. Mihály Varga, stafchef van Orbán, liet weten dat de regering zich aan het voorbereiden is om de EU ervan te overtuigen de opschorting van de subsidie van 495 miljoen euro niet uit te voeren. Minister van Justitie Tibor Navracsics denkt dat een gang naar het Europese Hof niet uit te sluiten valt.

Deze week mengde ook Moody's zich in het gesprek, de beslissing van het EC zou namelijk schade kunnen toebrengen aan de onderhandelingen met het IMF over een kredietverlening aan Hongarije. Vanuit Praag kwamen er kritische geluiden van de Tsjechische premier Petr Nečas. Hij vindt dat Europa moet wachten met het besluit tot opschorting, en dat alle lidstaten gelijk moeten worden beoordeeld.

Volgens de vice-president van Economische Zaken voor Europa, Olli Rehn, krijgt Hongarije nog tot 1 januari 2013 de tijd om alles in het werk te stellen om het begrotingstekort onder de 3% van het BBP te krijgen.


>>>> Hungary PM Orbán says cohesion fund suspension "unfair and illegal" - paper


>>>> Bloomberg- EU Cut of Hungary Funds May Hamper IMF Talks, Moody's Says


>>>> Prague Monitor - PM Nečas wants EU to wait with freezing Hungarian subsidies

>>>> Prague Monitor - Prague correctly backs Budapest against EC's pressureOm artikelen op Portfolio.hu  te kunnen lezen dient u zich, gratis, te registreren

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije