• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

D-Day, betogingen gaan van start

betogen-aDonderdag 29 september 2011 - Het was in de laatste twee weken nog erg onduidelijk of de geplande gezamenlijk demonstraties en protestacties van vakbonden, burgerorganisaties en NGO's door konden gaan. Maar D-Day is een feit! Donderdag is op het Clark Ádám tér in Boedapest de eerste van een lange reeks acties gehouden.

Politie en de rechtbanken hebben nog zo hun best gedaan om de acties tegen te houden, maar uiteindelijk kan bijna alles doorgaan. De rechtbank heeft op het laatste moment haar fiat gegeven. De straten van Boedapest zullen dagenlang in het teken staan van anti-regeringbetogingen.

Omdat het tot het laatste moment onduidelijk was wat wel en wat niet zou gaan gebeuren, op welke data en waar, is er op de blog The Contrarian Hungarian een goed overzicht geplaatst. Voor automobilisten en openbaar vervoergangers slim om even te checken of je bepaalde delen van de stad beter moet mijden.

Het blijkt zelfs dat er niet zoals een paar weken geleden 70 organisaties meedoen, maar nu al bijna 100! Zou de Hongaarse regering eindelijk eens willen gaan luisteren?

>>>> The Contrarian Hungarian

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije