• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Gay Pride Boedapest gaat toch door

Zaterdag 19 februari 2011 - De rechtbank van de stad Boedapest heeft enorm snel een uitspraak gedaan over de Gay Pride March in Boedapest, die gepland is voor 18 juni 2011. De politie had maandag 14 februari een al eerder verleende vergunning ingetrokken, maar de rechtbank heeft nu besloten dat de Pride wel degelijk plaats mag vinden.

In een verklaring van Human Right Watch heeft Boris Dittrich, die binnen Human Rights Watch verantwoordelijk is voor mensenrechten met betrekking tot de LHBT gemeenschap, laten weten blij te zijn met deze overwinning.

De politie van Boedapest had de vergunning ingetrokken nadat de organisatie van de Pride March een nieuwe vergunning had aangevraagd om de demonstratie via een langere route naar het Parlementsgebouw te kunnen voeren. Volgens de politie zou dat voor verkeersproblemen zorgen, een reden die wel vaker is aangevoerd om de demonstratie te verbieden. De politie verstrekte daarop geen vergunning en trok ook de al lopende vergunning voor een kortere route in. Volgens de uitspraak van de rechtbank kan de demonstratie doorgaan en ook via de langere route met als eindpunt het plein voor het Parlementsgebouw.

Lees ook: Gay Parade, door Runa Hellinga

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije